IT-investering 'natte-vingerwerk'

Omdat goede instrumenten voor het managen van investeringen in informatietechnologie ontbreken, zijn die vaak gebaseerd op 'natte-vingerwerk'. Dit concludeert ir. R. Deitz in zijn proefschrift over IT-investeringen.

Deitz concludeert dat in de praktijk een strategische visie op IT vaak ontbreekt. Investeringsbudgetten worden dikwijls "zeer onsystematisch vastgesteld en verdeeld". Risico-analyses worden nauwelijks gemaakt. Bij de meeste bedrijven ontbreekt het overzicht waar het geld blijft," zo stelt Deitz.
Bedrijven zijn tot nu toe te veel gericht op de inhoudelijke kant van automatisering. "De techniek wordt beoordeeld, terwijl de praktijk wordt verwaarloosd." De bestaande methoden zijn hier een weerslag van. In zijn proefschrift ontwikkelt Deitz twee methoden die aan deze tekortkoming tegemoet komen. De ene gaat in op de vaststelling en verdeling van budgetten. De andere biedt houvast bij besluitvorming over grote strategische projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.