Baan IV voor semi-procesindustrie

De voedings- en genotmiddelenindustrie is de eerste branche uit de procesindustrie waar Baan IV gebruikt kan worden. Het bedrijf heeft hiervoor de functionaliteit van zijn standaardpakket voor 'enterprise resource planning' (erp) uitgebreid met een zogenaamde 'constraint based planning engine'.

Deze 'engine' houdt rekening met de specifieke planningsproblemen uit de semi-procesindustrie. De produktie in de procesindustrie is namelijk niet met een stuklijst te beschrijven. De produktstructuur is niet convergent, maar divergent.
Daarnaast werkt het softwarebedrijf, samen met Cap Gemini, aan het ontwikkelen van referentiemodellen voor specifieke branches uit de semi-procesindustrie. Het referentiemodel voor de voedings- en genotmiddelenindustrie werd onlangs als eerste model gepresenteerd. Verder staan de branches farmacie en 'pulp en paper' op het programma. Met behulp van de 'Dynamic Enterprise Modeller' (DEM) en de referentiemodellen kunnen gebruikers hun bedrijfsprocessen configureren en de software snel installeren of aanpassen aan gewijzigde omstandigheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable