Raamwerk Arbeidsovereenkomst Getronics

Getronics Nederland heeft een definitief akkoord bereikt over een cao. Deze heeft de naam Raamwerk Arbeidsovereenkomst gekregen (RAO), omdat het een raamregeling voor de afzonderlijke bedrijfseenheden van Getronics betreft.

Sinds de tweede helft van 1995 heeft Getronics gesprekken gevoerd met de vakorganisaties over een collectieve arbeidsovereenkomst. In de nu tot stand gekomen RAO, die loopt van 1 januari 1997 tot en met 31 december 1998, zijn de uitgangspunten, randvoorwaarden en grenzen opgenomen van het arbeidsvoorwaardenbeleid.
De ondernemingsraden van de verschillende onderdelen van Getronics kunnen de cao binnen deze afbakening zelf verder invullen. De Wet op de CAO is op de RAO gewoon van toepassing. De RAO is afgesloten met de vakorganisaties Dienstenbond CNV, de FNV, De Unie en de VHP. Medewerkers die meer verdienen dan 92.500 gulden bruto per jaar - 8 à 9 procent voornamelijk in hoge, leidinggevende functies - vallen erbuiten. De RAO kent de beloningssystematiek vanpay for performance; de salarissen worden jaarlijks bijgesteld op basis van individuele prestaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable