Start HTO-opleiding Almere in 1998

In Almere komt volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een vernieuwende vorm van Hoger Technisch Onderwijs. Dat meldt het Dagblad van Almere. De studie begint met een basisopleiding van twee jaar waarin ondermeer techniek, informatica, bedrijfseconomie, taal en communicatiewetenschap aan de orde komen.

Daarna maakt de student een keuze voor een brede ingenieursopleiding of een richting op het gebied van industriële productieprocessen, bijvoorbeeld bouw- en civieltechnische processen of onderhouds- en operationele processen.
Het onderwijs zal bestaan uit een combinatie van klassikale les, praktijk, computergestuurd onderwijs en teleleren. Het regionale bedrijfsleven wordt nadrukkelijk bij de opleiding betrokken. Verder zal het hto een doorstroomprogramma bieden aan mbo'ers. Een stuurgroep bestaande uit vertegenwoordigers van hogescholen, het bedrijfsleven, de gemeente Almere en de provincie Flevoland heeft de haalbaarheid van het plan onderzocht. Zij rekent op minstens 600 voltijdsstudenten en mogelijk zelfs op een aantal van 1500. Het wachten is nu nog op de definitieve beslissing van minister Ritzen in juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable