Cao-akkoord CNV, de Unie en Vifka

Het CNV, de Unie en de werkgevers verenigd in de Vifka hebben een principe-akkoord bereikt over een cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologie-branche. Bedrijven in de sectoren software en dienstverlening kunnen zich vrijwillig onderwerpen aan de afspraken.

Voor de hardware-bedrijven zijn de afspraken minder vrijwillig. Onduidelijk is hoeveel werknemers er onder de nieuwe cao zullen vallen. Onder de oude vielen 15.000 werknemers.
Tegelijkertijd hebben de partijen een 'Fonds Collectieve Belangen ICK-branche' opgericht dat met steun van het ministerie van Economische Zaken handen en voeten moet geven aan de gemaakte afspraken. Middels dit fonds wordt onderzoek gedaan naar ondermeer scholing, de arbeidsmarkt en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. De FNV-dienstenbond en de VHP gaan niet akkoord met de cao. Zij vinden het resultaat te mager en zullen ook niet participeren in het nieuwe fonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.