Grafici ongeschikt voor multimedia

Multimedia-bedrijven scheppen nieuwe werkgelegenheid, die het verlies aan arbeidsplaatsen in de grafische industrie compenseert. Maar voor werknemers in deze bedrijfstak die hun baan verliezen, zijn de vooruitzichten op een functie in de nieuwe bedrijven uitgesproken slecht.

Dit concludeerde dr. Peter Leisink, arbeidsmarktdeskundige (Universiteit Utrecht), vorige week donderdag tijdens een congres van de vakbond FNV Kiem.
Voor een deel schrijft hij dit toe aan het falende grafische onderwijs. Deze scholen leiden op voor kwalificaties die niet worden gevraagd en schieten qua niveau en vakkenpakket tekort voor functiekwalificaties waaraan in de multimedia-productie wel behoefte bestaat. Leisink pleit voor een grondige vernieuwing van het grafisch onderwijs. Volgens hem moet er een basisfase komen bij de grafische lycea waarin tekst, bewegend beeld, geluid en informatica aan de orde komen. Daarna zou er een vervolgfase moeten komen voor specialisatie volgens een duaal systeem van leren en werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable