Philips zoekt contact met IT-sector

Ir. Jan Oosterveld, de drijvende kracht achter de DVD van Philips, krijgt een belangrijke nieuwe functie als directeur Bedrijfsstrategie van het Philips-concern.

Als 'senior director' moet de 53-jarige Oosterveld die verantwoordelijk blijft voor de DVD, er voor zorgen dat het Philips-concern nauwer aansluiting krijgt bij de PC-industrie. Ook dient hij te bekijken op welke producten Philips zich moet richten. Hij begint per 1 mei in zijn nieuwe functie.
Oosterveld moet de man worden die het begrip 'convergentie' bij Philips inhoud geeft. De wereld van de telecommunicatie, halfgeleiders en consumentenelektronica komt steeds dichter bij elkaar. In zijn huidige functie van directeur van Philips Key Modules speelde hij een rol bij de ontwikkeling van een uniform DVD-formaat. Oosterveld moet er ook voor zorgen dat zijn concern aansluiting vindt bij belangrijke ondernemingen in de computerindustrie. Hij heeft opdracht gekregen de mogelijkheden van het digitale tijdperk te inventariseren en de juiste partners daarbij te vinden. Oosterveld moet zijn bevindingen rechtstreeks rapporteren aan topman Cor Boonstra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.