Eén netwerk voor hulpdiensten

Eén digitaal mobiel communicatienetwerk voor spraak en data moet politie, brandweer en ambulancediensten afhelpen van de huidige lappendeken aan verouderde voorzieningen.

Binnenkort vindt de Europese aanbesteding plaats voor dit C2000-project, waarvoor de totale kosten zijn geraamd op bijna 1,1 miljard gulden. In 2004 moet het netwerk overal operationeel zijn.
Het nieuwe netwerk moet niet alleen soelaas bieden voor bestaande knelpunten, maar ook nieuwe mogelijkheden faciliteren. Daartoe behoort het op afstand raadplegen van databanken (gevaarlijke stoffen, kentekenregistratie). Ook voorziet het in landelijke dekking van mobilofoon-, en bijna landelijke dekking van portofoon-verkeer. Het netwerk wordt gebouwd op basis van de Etsi-standaard Tetra (Trans European Trunked Radio). Dat maakt ook internationale communicatie mogelijk. C2000 zal worden beheerd door de IT-organisatie, (nog) onderdeel van het Klpd. De jaarlijkse exploitatiekosten zijn becijferd op 78 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable