Belastingdienst slecht beveiligd

Ondanks alle maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen, schort er nog veel aan de beveiliging van belastinggegevens. De Algemene Rekenkamer waarschuwt hiervoor in het rapport 'Informatiebeveiliging Belastingdienst'.

Staatssecretaris Vermeend (Financiën) heeft weliswaar de nodige voorschriften uitgevaardigd, maar die worden onvoldoende nageleefd. Bovendien is er sprake van een gebrek aan controle.
Op veel afdelingen wordt slordig met de persoonlijke wachtwoorden omgegaan. Deze wachtwoorden zijn vaak voor iedereen beschikbaar. Ook hebben te veel mensen toegang tot vertrouwelijke informatie. Grote aantallen personeelsleden en tijdelijke krachten die al lang bij de Belastingdienst zijn vertrokken, blijken nog steeds te zijn geautoriseerd voor een of meer systemen.
Bovendien blijken de voorgeschreven backup-procedures niet altijd te worden gevolgd. Daardoor dreigt bij calamiteiten belangrijke informatie verloren te gaan. De Rekenkamer heeft ook kritiek op de inbraakbeveiliging en de toegangscontrole van de gebouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.