Dalende afzet portable PC's

De Nederlandse markt voor draagbare computers is vorig jaar slechts met 4 procent gestegen. Dat is veel minder dan in 1994 en 1995 toen de toenames respectievelijk 22,3 en 31,8 procent bedroegen.

Ook in vergelijking met andere landen deed de Nederlandse markt het vrij matig. Dit blijkt uit cijfers van Dataquest. In het laatste kwartaal van vorig jaar daalde de markt zelfs licht. Ongeveer 14 procent van de verkochte PC's in Nederland is een draagbare computer.
Toshiba is de absolute marktleider in Nederland. Het marktaandeel van dit toonaangevende Japanse merk bedraagt 35 procent. De sterkste stijger vorig jaar was Texas Instruments, dat overigens een marktaandeel heeft van iets minder dan vijf procent. Enkele grote detailhandelaren zoals Dunnet en C2000 zitten achter het relatieve succes van Texas Instruments. De nummer twee op de Nederlandse markt, Compaq, bleef ver achter bij Toshiba. De verkopen stagneerden, mede omdat enkele modellen moeilijk leverbaar waren. De derde plaats wordt ingenomen door IBM dat vorig jaar 4,7 procent meer portables verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.