Surséance van betaling Multihouse

Om zich tegen een claim van 173 miljoen gulden te beschermen vraagt automatiseringsbedrijf Multihouse surséance van betaling aan. Multihouse hoopt op deze wijze het bedrijf op een andere manier te kunnen voortzetten en zo de werkgelegenheid van de 300 medewerkers te kunnen redden.

De claim is ingediend door een combinatie van nutsbedrijven - waaronder Edon, Pnem en Obragas - die participeerden in de aanschaf van het volledig geflopte klanten-informatiesysteem Numis 2000.
De claim is het gevolg van een uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam op 6 februari 1997. De rechter vernietigde toen een eerdere uitspraak in kort geding en bepaalde dat de nutsbedrijven Multihouse aan de kant mochten schuiven omdat dat bedrijf in gebreke was gebleven met de oplevering van Numis 2000. Het bedrag van 173 miljoen gulden zou opgebouwd zijn uit kosten die gemaakt zijn voor onnodig aangeschafte apparatuur, voor het ontwikkelen van een alternatief voor Numis 2000 en voor het operationeel houden van het nu gebruikte systeem.
Multihouse-directeur R.J.M. Geers noemt het bedrag excessief en krankzinnig hoog voor een bedrijf met een eigen vermogen van circa 13 miljoen. Het systeem zou in zijn totaliteit slechts 5 tot 7 miljoen gulden gekost hebben. De hele affaire heeft al geleid tot het afhaken van klanten en het weglopen van medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.