Lauwe reacties op VRI-model

Betrokkenen uit de wereld van de IT-beroepsontwikkeling reageren gereserveerd op het vorige week door de Nederlandse Vereniging van Register Informatici (VRI) gepresenteerde model 'werkterrein informatica'.

Professor J. Roos, voorzitter van de NGI-commissie beroepsontwikkeling, Combo, vindt het model op het eerste gezicht te gedetailleerd. Hij vraagt zich af waarom het model van het rapport Infocus2000 niet is aangehouden. Dit model, waarin diverse profielen van de informaticus zijn uitgewerkt, werd eind vorig jaar door NGI en VRI gepresenteerd.
IBM laat weten geen behoefte te hebben aan dit soort modellen. Het bedrijf heeft zelf wereldwijd grofmazige functieprofielen gedefinieerd. Ook Cap Gemini hanteert, met het oog op de interne opleidingen, zijn eigen model. Volgens Daan Rijsenbrij,area quality manager bij Cap, is het Cap-model geverifieerd met een groot aantal deskundigen, waaronder Fenit en VNO/NCW. "Het is een model waarvan wij vinden dat het stabiel en werkzaam is. Vaak zijn modellen te abstract en worden ze opgesteld wanneer de IT weer eens in een identiteitscrisis is beland. Dan wil iedereen weten waaruit een tekort aan informatici bestaat, hoe een IT'er er eigenlijk uitziet en of het wel een echt beroep is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-24T00:00:00.000Z Redactie Computable