Fenit wijst regering op 2000-probleem

De Federatie Nederlandse ondernemingen voor IT (Fenit) waarschuwt in een brandbrief aan het kabinet dat bedrijfsleven en overheid de jaar 2000-problemen zwaar onderschatten.

De regering zou een plan moeten maken voor opvang van de overgangsproblemen rond de eeuwwisseling. Nodig is een campagne om ondernemers te doordringen van de noodzaak tijdig maatregelen te nemen. Ook de overheid zelf beseft onvoldoende hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als systemen niet op tijd zijn aangepast. In de laatste rijksbegroting wordt hiervan met geen woord gerept.
De Fenit vreest een enorme chaos als bedrijven en instellingen daarmee te laat zijn. Gesproken wordt van een ernstig gevaar. Volgens deze branche-organisatie kan een verkeerde verwerking van datumaanduidingen rampzalige gevolgen hebben. Volgens de Fenit moet de overheid eerst vaststellen welke systemen de grootste urgentie vereisen. Computersystemen die cruciaal zijn in ons economisch leven, zouden alle prioriteit moeten hebben. Daarnaast wordt met klem aanbevolen om de acties die landelijke overheden opzetten, internationaal te coördineren. In het IT-bedrijfsleven gebeurt dat ook. De kosten van de omschakeling schat de Fenit op grofweg vijf à tien miljard gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.