Geen Triton bij Philips Medical Systems

Bij Philips Medical Systems is het implementeren van de Triton-software stopgezet. Omdat de invoering van diverse systemen stroef verliep, adviseert KPMG te wachten tot Baan V begin volgend jaar beschikbaar komt.

Volgens diverse insiders zal Baan echter het veld moeten ruimen voor Sap. Het advies van KPMG is het gevolg van een audit die werd verricht op verzoek van financieel directeur Wim Punte. "Wij zijn bezig met het vervangen van oude systemen en deze vóór het jaar 2000 in te voeren. Omdat we achter gingen lopen hebben we KPMG om een advies gevraagd. Zij adviseerden te stoppen met Triton en te wachten op Baan V, de versie die begin 1998 op de markt komt".
Een woordvoerder van Origin wil niet ingaan op de vraag of KPMG adviseert de software van Baan te vervangen door die van Sap. Hij verschuilt zich achter een officiële mededeling dat de "materie bij Philips Medical Systems zo ingewikkeld is dat de hulp van KPMG is ingeroepen". Baan toont zich teleurgesteld over de gang van zaken. "Philips Medical Systems had besloten onze software aan te schaffen. Over de inhoud van de audit weet ik niets, maar er is deze week wel een gesprek met Philips over het audit rapport". Volgens een consultant die niet bij naam genoemd wil worden, staat het echter vast dat Baan het veld moet ruimen voor Sap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.