Hiaten in actieplan ministerie

De eerste geluiden uit het onderwijs over het IT-actieplan van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (kosten 800 miljoen gulden) zijn redelijk positief.

Deskundigen bestempelen het als een moedig plan. Wel geven ze aan dat 'Investeren in voorsprong' nog een aantal hiaten bevat. Zij vinden het zeker niet het uitgekristalliseerde plan dat minister Ritzen had aangekondigd. Het is meer een uiteenzetting van beleidslijnen. Een aantal zaken is nog niet uitgewerkt, waaronder het belangrijke beheer van computers en netwerken. De indruk is dat Ritzen door de te schematische opzet van het actieplan er politiek niet alles heeft uitgehaald.
Een ander onduidelijk punt is hoe en door wie de duizenden nieuwe computersystemen geleverd gaan worden. De vraag is of het ministerie dit via een langdurige Europese tender centraal gaat regelen of dat de scholen ook eigen bestedingsruimte krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable