2000-probleem op agenda na brandbrief

De brandbrief die Fenit aan het kabinet zond over het 'jaar 2000-probleem', heeft in politiek Den Haag zijn uitwerking niet gemist, meent Sylvia Roelofs, directeur Fenit. "Kamerleden hebben afspraken met ons gemaakt om van gedachten te wisselen over het probleem.

Verder hebben wij een gesprek gehad met de beleidsadviseur van minister-president Kok. De uitkomst hiervan is dat het 'Jaar 2000' op de agenda is gezet van de interdepartmentale commissie-informatiebeleid."
Volgens een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken is nog niet officieel op de Fenit-brief gereageerd. Maar het departement ervaart het 'Jaar 2000' als een serieus en belangrijk probleem. De bijdrage van de overheid zal in de sfeer van alarmering komen te liggen, verwacht zij. Via een taskforce zou zij voorlichting kunnen geven, aldus de zegsvrouw. Bij Hella Vo�te, Tweede Kamerlid van de VVD met IT in haar portefeuille, is de open brief van Fenit goed gevallen. Wel ziet zij eventuele initiatieven van de overheid voor het 'Jaar 2000' het liefst samengaan met die van de Euro. Vo�te vindt dat de overheid een ondersteunende rol kan spelen in voorlichting en subsidieverstrekking. Maar bedrijven blijven in haar ogen zelf verantwoordelijk voor de aanpak van het probleem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable