E-mail ingezet voor werkzoekenden

De ambtenaren die zijn betrokken bij de uitvoering van de bijstand, werknemersverzekeringen en arbeidsvoorziening, gaan gebruik maken van elektronische post. Vanaf hun werkplek kunnen zij met behulp van e-mail onderling vrije tekst en daaraan gehechte documenten uitwisselen.

Doel is werkzoekende uitkeringsgerechtigden aan een baan te helpen. Hierbij zijn betrokken Gemeentelijk Sociale Diensten, uitvoeringsinstellingen sociale (werknemers)verzekeringen en de arbeidsvoorziening. Nu verloopt hun onderlinge communicatie vrij moeizaam. Maar het gebruik van e-mail moet daar verandering in brengen.
Met een 'inkijkfunctie' kunnen de medewerkers van deze diensten vanaf hun werkplek gegevens over de cliënt inzien die bij andere instellingen aanwezig zijn. Ten slotte zal worden gewerkt aan elektronische uitwisseling van gegevens tussen partijen. Dit gebeurt in gestandaardiseerde vorm. De samenwerkende instellingen op dit gebied zullen gebruik maken van een nieuw te bouwen Cliënt Volg Communicatie Stelsel (CVCS). Ze gaan dit systeem centraal ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.