Getronics nog in race voor Roccade

Getronics, IBM Nederland en Debis zitten in de eindronde van de strijd om de Roccade Informatica Groep. Ze moeten nu een ondernemingsplan ter beoordeling overleggen aan het ministerie van Financien.

Rond de zomer moet de verkoop van de groep, waartoe het voormalige Rijks Computer Centrum behoort, een feit zijn. De overheid, die nu nog alle aandelen bezit, wil deze deelneming afstoten.
Getronics lijkt hierbij hoge ogen te gaan gooien, gelet op de behendigheid van topman Risseeuw in dit soort overname-gevechten. Bij een samengaan van Getronics en Roccade ontstaat een IT-concern met een omzet van bijna 3 miljard gulden en met ruim 9.000 man personeel. Zover is het echter nog niet. Ook IBM Nederland en Debis zijn bedreven in het bespelen van overheden. CSC, EDS, KPN en Origin behoren tot de definitieve afvallers. Ook de participatiemaatschappij Alpinvest, die aanmanagement buy out dacht, heeft de boot gemist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.