PC-markt Nederland doet het goed

De Nederlandse PC-markt ziet er vergeleken met andere Europese landen gezond uit. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 322.600 PC's verkocht. Voor de komende jaren wordt een behoorlijke groei verwacht. Dit jaar zullen 1,3 miljoen PC's worden verkocht, terwijl voor 1998 een verkoop van bijna 1,5 miljoen PC's wordt voorzien.

Opvallend is dat de vijf grootste leveranciers meer dan de helft van de markt in handen hebben. Waar in sommige landen nog sprake is van veel versnippering, is de Nederlandse markt sterk geconcentreerd. Dit zei Jackie O'Dwyer, senior analist van de Europese PC Groep van Dataquest, tijdens de 'Dataquest Predicts ... The PC Industry'-conferentie te Amsterdam. Bijna één op de vier verkochte PC's is een Compaq. IBM (10 procent), Commodore (7 procent), Hewlett-Packard (7 procent) en Dell (5 procent) volgen op grote afstand. Van alle dochters heeft Compaq Nederland het hoogste marktaandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable