Managed hosting door True

Videobeelden omzetten in 3D

 

Het Nederlandse bedrijf Animated Reality heeft een techniek ontwikkeld om bestaande videobeelden om te zetten in driedimensionale beelden. Het bijzondere hiervan is dat geen speciale bril nodig is om het diepte-effect te zien.

Voor de televisie-monitor moet wel een scherm van folie worden gezet. De driedimensionale video behoort tot de tien genomineerden voor de 'Uitvinding van het Jaar'. Het Bodegravense bedrijf zal tijdens de beurs 'Uitvinding '97', die op 10 en 11 juni in het WTC te Rotterdam wordt gehouden, de nieuwe vinding laten zien.
Alles draait in de vinding om beeldmanipulatie. Door een vertraging in bestaande beelden in te bouwen, vertalen de hersenen van de mens de manipulatie in een diepte-effect.
Joep van der Steen, directeur van Animated Reality, zegt dat geen hoge investeringen nodig zijn om de techniek toe te passen. Tussen de videorecorder en de televisie moet een kastje worden geplaatst die de beelden bewerkt. Ook acht hij het mogelijk deze voorzieningen in nieuwe modellen televisietoestellen in te bouwen. Hij schat de meerprijs op ongeveer 100 gulden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/211813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.