Tweedehands PC ook aftrekbaar

Ook tweedehands PC's zijn voortaan voor de inkomstenbelasting aftrekbaar. Tot nog toe werd hierover in de wet met geen woord gerept. Maar staatssecretaris dr. W. Vermeend (Financiën) heeft deze leemte opgevuld.

Voorheen bepaalde de belastinginspecteur of de aftrek van een tweedehands PC was toegestaan. De regeling die voor nieuwe PC's geldt, is nu ook van kracht geworden voor tweedehands apparatuur. Overigens wordt met de PC steeds bedoeld de personal computer, inclusief toebehoren en randapparatuur. Een voordelig aangeschaft tweedehands printertje of een modem valt dus ook onder de regeling.
Uit hetInfobulletin van de Belastingdienst waarin het besluit van Vermeend gepubliceerd staat, blijkt dat de afschrijvingstermijn bij een vrijwel nieuwe PC drie jaar is. Is de PC bij aanschaf ten minste één jaar oud, dan kan evenwel van een afschrijvingstermijn van twee jaar worden uitgegaan. Belastingadviseurs raadden overigens het afgelopen jaar al aan in dit geval niet de volle drie jaarlijkse termijnen te hanteren, maar een kortere afschrijvingsperiode. De meeste inspecteurs deden daar niet moeilijk over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.