Vrees voor verwaarlozing telecom

Werkgeversvoorzitter drs. J.C. Blankert vreest een verwaarlozing van investeringen in de telecommunicatie-infrastructuur. Hij noemt dit het grootste gevaar dat Nederland bedreigt.

De VNO/NCW-voorman sprak deze dreigende taal vorige week tijdens het congres, georganiseerd door de Bedrijfs Telecommunicatie Grootgebruikers (BGT). Nieuwkomers zouden te gemakkelijk worden verleid al hun kaarten te zetten op dienstverlening. Hun investeringen hellen sterk over naar het verlenen van diensten in plaats van naar infrastructuur.
Blankert: "Gemakshalve wordt vergeten dat de implementatie van innovatieve infrastructurele voorzieningen en schakelapparatuur van minstens even groot belang is om de gebruikers de gewenste goede dienstverlening te bieden". Tekenend is volgens hem de wijze waarop de discussie over interconnectie wordt gevoerd. "Natuurlijk moeten dienstaanbieders zonder eigen net in staat worden gesteld tegen reële tarieven toegang tot operators met een eigen net te krijgen. Maar gezien het lagere risico van investeringen in diensten zou aan operators met een eigen net een extra vergoeding moeten worden gegeven."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.