Controle gebruik mobiele telefoon

Afgelopen woensdag is Socratel van start gegaan, een dienstverlener op het gebied van mobiele telecommunicatie. Het bedrijf biedt de grootzakelijke markt een outsourcing-dienst aan waarbij Socratel zorg draagt voor het mobiele communicatie-systeem, het beheer en de meting van het gebruik.

Door de inzet van een managementinformatiesysteem verschaft Socratel informatie over het gebruik en misbruik van mobiele apparatuur en levert het advies over een efficiëntere inzet. Het bedrijf beschouwt zijnnon stop shopping-dienst als een oplossing voor internationaal operende, grote ondernemingen die geen controle meer hebben over het gebruik van mobiele telefonie in hun onderneming.
De nieuwe onderneming is een samenwerkingsverband van Libertel, EDS, Residentie (Achmea), Parcom (ING Groep) en Nesbic (Fortis). Libertel (22 procent aandelen) levert mobiele telecommunicatie via het GSM-netwerk. EDS (22 procent aandelen) tekent als systeemintegrator voor het managementinformatiesysteem. De andere drie partijen (51 procent aandelen) participeren als investeerders. Het management heeft negen procent aandelen in handen. Als omzetindicatie voor het lopende kalenderjaar wordt 4 à 5 miljoen gegeven. Socratel mikt op 6 à 7.000 gebruikers. Aan het eind van het jaar verwacht men circa 35 medewerkers in dienst te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-23T00:00:00.000Z Redactie Computable