Actie tegen illegale software mkb

BSA (Business Software Alliance) begint vandaag een actie waarbij 10.000 bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf, waarbij het gebruik van illegale software wordt vermoed, een aangetekende brief ontvangen.

Hierin wordt aan managers gevraagd zich van deze illegale kopieën te ontdoen en voldoende licenties aan te schaffen. Doen ze dit niet, dan stellen ze zich bloot aan juridische acties, zo stelt BSA.
Volgens BSA is 43 procent van de vorig jaar wereldwijd in gebruik genomen software-applicaties illegaal. Dat komt neer op 225 mijoen illegale kopieën. In 1995 was dit aantal nog 187 miljoen. In Nederland ligt het percentage op 53 procent (1995: 63 procent). Het bontst maakt Oost-Europa het (80 procent); Noord-Amerika kent het laagste percentage (28 procent). Omgerekend naar bedragen betekent dit dat de software-industrie voor 1996 11,2 miljard dollar aan inkomsten aan haar neus voorbij ziet gaan. In West-Europa komt het verlies aan inkomsten uit op 2,5 miljard. Dit blijkt uit de cijfers die door BSA en Software Publishers Association bekend zijn gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable