Prolin tevreden over Oracle 8

Het onlangs door Hewlett-Packard overgenomen Prolin uit Amsterdam is tevreden over de bèta-versie van Oracle 8. Oracle-specialist Jochen Pohle van Prolin: "De mogelijkheden die object-oriëntatie biedt voor software-ontwikkelaars zijn groot.

In combinatie met Oracle's NCA-concept (Network Computing Architecture) kunnen programmeurs zich meer concentreren op defront-end functionaliteit." De NCA is een drie-tier architectuur gebaseerd op Corba-standaarden (Common Object Request Broker Architecture). Pohle is enthousiast over de universele database. "Wij hebben zonder problemen alle applicaties die draaiden op versie 7 naar versie 8 kunnen brengen."
Verder geeft hij aan dat Oracle 8 ook goed te gebruiken is via Internet. Prolin heeft 'Webconnect' ontwikkeld, een zogenaamde applicatie-cartridge. Dit is een hulpprogramma waarbij eindgebruikers via Internet problemen kunnen registreren en naar oplossingen kunnen zoeken. "Bij ons is de bèta-test positief uitgevallen", zegt Pohle. "Naast Webconnect, dat via onze internetpagina beschikbaar is, hebben we gekeken naar de verschillende multimediale datatypen die gebruikt kunnen worden en de ondersteuning van heel grote databases.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.