Vecai koopt topman EZ

Een topambtenaar van Economische Zaken, A. Maes, is weggekocht door de Vecai. Hij zal medio augustus een belangrijke functie krijgen bij de vereniging van kabelexploitanten in Nederland.

Als directeur van de directie Algemeen Technologiebeleid had Maes al regelmatig met zijn nieuwe werkkring te maken. Hij ontmoette bijvoorbeeld vertegenwoordigers van de kabelbedrijven bij de voorbereidingen tot het Nationaal Actieplan Electronische Snelwegen.
De Vecai had behoefte aan een sterke man sinds het vertrek van de ervaren bestuurder Bas Eenhoorn. Deze werd consultant bij Kpmg op gebied van nieuwe media. De belangenvereniging van kabelmaatschappijen staat voor ingrijpende veranderingen. Tot voor kort drukten lagere overheden een zwaar stempel op de vereniging, maar de laatste tijd zijn veel gemeentelijke kabelnetten overgegaan naar nieuwe eigenaars, die commerciëler denken. De kabelbedrijven staan ook voor de uitdaging meer interactieve diensten te ontwikkelen in plaats van alleen maar televisie-signalen door te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.