EZ stak miljard in stimuleren R&D

Senter, de uitvoeringsorganisatie die valt onder het ministerie van Economische Zaken, heeft vorig jaar 1,1 miljard gulden besteed aan het stimuleren van innovatie en onderzoek en ontwikkeling. Dit geld is voornamelijk aangewend voor technologische vernieuwing.

Senter, dat op afstand van de overheid opereert, boekt een netto-resultaat van 1 miljoen gulden bij een 'omzet' van 48 miljoen. Inkomsten werden verworven uit de opdrachten die Senter als agentschap van Economische Zaken uitvoert voor (semi-) overheden. Bedrijven en (kennis)instellingen kunnen bij Senter ook terecht voor advies over de subsidie- en kredietregelingen die ze uitvoert en voor de uiteindelijke financiering van hun projecten.
Senter heeft verder bekend gemaakt dat Economische Zaken 3,2 miljoen gulden subsidie verleent aan een groot wetenschappelijk project om een computer beelden te leren 'begrijpen' die zijn gemaakt met behulp van ultrageluid. Het geld voor het project komt uit het potje dat het ministerie heeft voor het Innovatiegericht Onderzoeksprogramma (IOP) Beeldverwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.