IT-loon daalt ondanks personeelstekort

Het gemiddelde salaris in de IT is dit jaar gedaald met 2,9 procent, terwijl het in 1996 nog met 1,5 procent steeg. Dit blijkt uit de traditionele salaris-enquête van Berenschot Informatica.

Wat branche betreft, komt de daling voor een groot deel voor rekening van de IT-dienstverleners (min 4,1 procent). In het bedrijfsleven was sprake van een stijging van 2,6 procent. In de overige branches stegen de salarissen met ruim 1 procent. De daling laat zich gedeeltelijk verklaren door een lagere gemiddelde leeftijd van de werknemers.
Het gemiddelde salaris van de programmeur is gestegen. Netwerkbeheerders, applicatiebeheerders, senior systeem-ontwerpers en systeemprogrammeurs gingen er meer dan gemiddeld op achteruit. Ook het salaris van het hoofd automatisering daalde. Dit is opmerkelijk omdat het percentage vacatures blijft groeien: 9,8 procent over de afgelopen periode. Dat is vanaf 1987 niet zo hoog geweest. Er is vooral vraag naar klantbegeleiders, netwerkbeheerders, technisch applicatie-beheerders, junior-programmeurs en systeemprogrammeurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable