Digitale Belastingdienst vordert

De digitale belastingdienst is in volle ontwikkeling. Staatssecretaris Vermeend van Financiën heeft maar liefst zestig ambtenaren vrijgemaakt om te werken aan de bouw van de Digitale Belastingdienst.

Met informatie op Internet, de aangiftediskette van de Belastingdienst en het jaarverslag op CD-Rom worden langzamerhand de contouren van deze dienst zichtbaar. Uit het jaarverslag 1996 van de Belastingdienst blijkt dat de fiscus op termijn voor alle soorten belastingen elektronische aangiftemiddelen zal ontwikkelen.
Het succes van de Aangiftediskette Inkomstenbelasting geeft daartoe aanleiding. Vorig jaar konden belastingplichtigen voor het eerst van deze mogelijkheid gebruik maken. De fiscus ontving 300.000 aangiften op diskette en 80.000 per modem. Drie van de vier bestelde diskettes resulteerde in een elektronische aangifte. De fiscus wil voorop lopen bij de ontwikkeling van elektronische diensten. Het ministerie heeft voor een centrale aanpak gekozen, zodat voor particuliere ondernemers en douaneklanten één Digitale Belastingdienst ontstaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable