Eerste kijk-mee-dag in de techniek

Jongeren hebben vaak geen of een gebrekkig beeld van technische beroepen. Daarom organiseerde de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in samenwerking met de Geldergroep en het Emancipatiebureau Gelderland een kijk-mee-dag.

Driehonderd leerlingen van de tweede klas havo tot en met de vierde klas vwo namen in kijkje bij technische bedrijven in de regio. De jongens gingen in groepen van vijftien op excursie naar bedrijven waar mannen en vrouwen naast elkaar aan het werk zijn in de techniek.
Meisjes liepen in koppels van twee of drie een dagdeel mee met een technische vakvrouw. "In gemengde groepen stellen meisjes namelijk veel minder vragen", vertelt Evalie van der Tak, adviseur onderwijs en arbeid bij de Geldergroep. Opvallend was dat evenveel meisjes als jongens zich hadden aangemeld voor de kijk-mee-dag. Van der Tak: "Meisjes nemen de techniek nog niet mee in hun mogelijkheden. Ze hebben niet eens een verkeerd beeld van de techniek, ze hebben helemaal geen beeld. Hoe kunnen ze dan ooit een gefundeerde keuze maken?".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.