Politie-informatie gebrekkig

Het Beleidsinformatiesysteem Politie functioneert nog altijd niet zoals zou moeten. Daardoor is het onmogelijk vast te stellen hoeveel politieagenten Nederland telt.

Evenmin is er betrouwbare informatie over de besteding van politiebudgetten.Ontwikkeling en herverdeling politiesterkte 1994-1995 is het vierde rapport binnen vier jaar, waarin de Algemene Rekenkamer de politiële informatievoorziening grondig bekritiseert. Het rapport constateert dat de minister van Binnenlandse Zaken 'nog steeds niet over een adequaat instrumentbeschikt om de ontwikkeling van de sterkte van de Nederlandse politie permanent te volgen'.
Hoewel sterktegegevens steeds medio februari over het voorafgaande jaar beschikbaar moeten zijn, waren die over 1994 er pas in december 1995 en die over 1995 in oktober 1996. Bij het afsluiten van het Rekenkameronderzoek, in mei, waren de gegevens over 1996 nog niet voorhanden. Bij de gebrekkige informatievoorziening speelt een rol dat cruciale begrippen, zoals 'feitelijke sterkte' en 'blauw op straat', niet eenduidig zijn gedefinieerd. Ook bleek er zowel binnen de regio's als centraal op het ministerie veel te schorten aan de controle van de betrouwbaarheid van de gegevens. Eerdere ministeriële beloftes verbeteringen aan te brengen, hebben nog niet tot het gewenste resultaat geleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.