Suggestie Pieper leidraad ministerie

Het ministerie van Economische Zaken komt na de zomer met plannen om het innovatieproces in de software-industrie te verbeteren.

Gedacht wordt aan het vereenvoudigen van het verlenen van risicodragend kapitaal aan startende ondernemers, het versimpelen van de wetgeving om virtuele organisaties te starten en aan stimulering van het ondernemerschap. Bij dit laatste punt wordt het idee van Tandem-ceo Roel Pieper meegenomen om Nederlanders die marketingervaring hebben opgedaan bij Amerikaanse IT-bedrijven in te zetten bij Nederlandse softwarebedrijven.
Een woordvoerder van Economische Zaken vindt het nog te vroeg om bovenstaande plannen te bevestigen. Wel vertelde hij dat het ministerie druk in overleg is met vertegenwoordigers van ICT-bedrijven, onderwijs en investeerders. De basis voor de gesprekken vormen de vorige week vrijdag gepresenteerde resultaten van de studieHet innovatieve softwarebedrijf. Hieruit blijkt kortgezegd dat een gebrek aan risicodragend kapitaal en ondernemerschap ten grondslag liggen aan het geringe innovatieve vermogen van Nederlandse softwarebedrijven. De zegsman liet doorschemeren dat het niet per se de overheid hoeft te zijn die straks op eenvoudiger wijze risicodragend kapitaal kan verschaffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.