IT'er vindt snel baan op niveau

Recent afgestudeerde informatici doen het in alle opzichten goed. Ze vinden van alle WO-ers het snelst een baan op niveau en het netto aanvangssalaris is hoog. Dit blijkt uit 'Goede studies, de beste banen', een onderzoek van de stichting voor Economisch Onderzoek der Universiteit van Amsterdam in opdracht van het weekblad Elsevier.

Technische informatici krijgen, op fiscaal-juristen na, het hoogste netto aanvangssalaris (gemiddeld 3100 gulden) en zij verwachten over vijf jaar minstens 5088 gulden netto per maand te krijgen. Hiermee komen ze op de derde plaats, na bedrijfskundigen en fiscaal-juristen. Zij hiervoor wel hard werken. Alleen geneeskundigen en fiscaal-juristen maken langere werkweken dan de technische informatici (gemiddeld 40,1 uur per week). Afgestudeerden in de algemene informatica verdienen minder; zij staan met 2900 gulden netto aanvangssalaris op plaats acht.
Opvallend is het relatief hoge percentage (6,6 procent) technische informatici dat een eigen bedrijf begint, een mogelijkheid waar de opleidingen niet of nauwelijks aandacht aan besteden. Wat de aansluiting van opleiding en werk betreft, geeft één derde van de informatici aan niet over de juiste keuzevakken en specialisatie te beschikken. Toch vinden informatici het snelst een baan op hun niveau. Het kost ze minder dan vijf maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable