Animo voor informatica gering

Komende week weet iedere laatstejaars vwo'er en havist of hij geslaagd is voor zijn eindexamen. Een klein deel van hen stort zich de komende jaren op een informatica-opleiding.

Op basis van de vooraanmeldingen luidt de conclusie dat informatica op de hbo's weer enigszins in de lift zit. Op 23 mei hadden zich 1295 scholieren aangemeld voor de hbo-opleiding hogere informatica, die op dertien hogescholen gegeven wordt. Vorig jaar waren er 1004 vooraanmeldingen binnen op dezelfde datum.
De universitaire studies geven een gemengd beeld. De vooraanmeldingen voor de studie bedrijfsinformatietechnologie, die alleen in Twente gegeven wordt, liepen terug van 51 vorig jaar tot 44 dit jaar. De belangstelling voor technische informatica (gegeven in Delft, Eindhoven en Twente) nam juist toe. Dit jaar meldden zich in totaal al 322 scholieren aan, tegen 247 vorig jaar. De TU Eindhoven kent ook nog de opleiding informatietechniek. Deze begint met de propedeuse elektrotechniek. De student kiest vervolgens of hij doorgaat met elektro- of met informatietechniek. Voor elektro- en informatietechniek samen zijn dit jaar 66 vooraanmeldingen binnengekomen, 35 minder dan vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-04T00:00:00.000Z Redactie Computable