Overheid bevordert ontwikkeling TTP's

De Nederlandse overheid gaat een verantwoorde ontwikkeling van 'Trusted Third Parties' (TTP's) stimuleren. Deze speciale diensten voor de beveiliging van gegevens en transacties zijn nodig om 'electronic commerce' goed van de grond te krijgen.

De komende tijd zullen de noodzakelijke randvoorwaarden voor de commerciële exploitatie van TTP's worden geformuleerd. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het ministerie van Economische Zaken hebben daartoe het initiatief genomen. Een project is in voorbereiding, zo meldt Verkeer en Waterstaat.
TTP's moeten als een soort intermediair gaan fungeren tussen de koper en de verkoper bij electronic commerce. Haar taak kan bijvoorbeeld bestaan uit de controle op elektronische transacties. Gecheckt moet worden of bepaalde betalingen ook inderdaad zijn gedaan. Een andere taak is het vaststellen van de authenticiteit van de koper en verkoper.Concrete voorbeelden van TTP-diensten zijn het aanmaken, uitgeven en bewaren van cryptografische sleutels. Of het tijdstempelen en archiveren van digitale poststukken dan wel het waarmerken van digitale transacties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.