Gilde IT Fund breidt sterk uit

Het Gilde IT Fund krijgt nieuwe grote kapitaalverschaffers. Het fonds, met een beschikbaar vermogen van 200 miljoen gulden, is een van de grootste IT-fondsen van Europa.

De grote Franse verzekeraar Axa, haar Nederlandse branchegenoot Interpolis en het Bedrijfspensioenfonds voor de Metaalindustrie zullen toetreden als aandeelhouders. Het Gilde IT Fund dat in veel belovende IT-bedrijven als Digicash en Seagull risicokapitaal heeft gestoken, richt zich op jonge snelgroeiende bedrijven in de IT-sector.
De nieuwe aandeelhouders krijgen een belang van 28 procent in het Gilde IT Fund. Ook stappen ze in het Gilde Buy-Out Fund. Beide fondsen vallen samen met Gilde Participaties en Gilde Strategic Situations onder het Nederlandse Gilde Investment Management. In juni 1996 besloot Gilde nauw te gaan samenwerken met de Rabobank. Sindsdien is een enorme groei doorgemaakt. Het voor investeringen beschikbare vermogen werd uitgebreid naar 1,6 miljard gulden.
Gilde heeft zijn internationale netwerk van allianties verder uitgebreid. Samen met het eerder genoemde Axa Frankrijk is het Axa Equity Investment Fund opgericht met een omvang van 200 miljoen gulden. In Israël is Gilde mede-oprichter van het Cedar Fund. Dit fonds neemt deel in Israëlische high-techbedrijven. Sinds juni vorig jaar heeft Gilde ruim 160 miljoen gulden geïnvesteerd. Alleen al in Gilde IT Fund werd ongeveer 30 miljoen gulden gestoken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.