Philips bespaart flink op IT

Philips denkt de komende tijd extra te kunnen bezuinigen bij interne activiteiten op gebied van informatietechnologie. Boven op de 1,3 miljard gulden aan besparingen die alleen al op de inkoop mogelijk zijn, kan een niet onaanzienlijk bedrag aan bezuinigingen bij de automatisering worden gevonden.

Dit heeft de nieuwe financiële topman van Philips, J. Hommen, laten weten. Hij zei dat informatietechnologie niet alleen een middel is om geld mee te besparen, maar dat zij ook zelf mikpunt vormt van besparingen.
Hommen trof bij zijn benoeming een zo deplorabele toestand op IT-gebied aan, dat besloten is tot een complete doorlichting. Hiervoor worden liefst 150 automatiseringsspecialisten vrijgemaakt. Ze dienen een sterkte/zwakte-analyse te maken. Niet alleen de snelheid waarmee informatie binnen Philips wordt uitgewisseld, maar ook de kwaliteit hiervan is een probleem. De doorlichtingsoperatie moet met grote spoed gebeuren. Hommen wil nog deze maand de resultaten hiervan binnen hebben en alles op een rijtje zetten. Daarna moeten snel spijkers met koppen worden geslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable