Kohnstamm wil centraal infoloket

Staatssecretaris Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) heeft zijn nota 'Naar toegankelijkheid van overheidsinformatie' naar het parlement gestuurd.

Een elektronische overheidsalmanak, een index op de activiteiten van bestuursorganen en een gemeenschappelijk voorlichtingsloket (GVL) moeten overheidsinformatie dichter bij de burger brengen. Het loket kan er nog dit jaar zijn en uitgroeien tot de centrale toegang tot alle overheidsinformatie. Wet- en regelgeving moet 'kort na het jaar 2000' voor iedereen raadpleegbaar zijn. Vooruitlopend daarop wil hij de (particuliere) Algemene Databank Wet- en Regelgeving via bibliotheken openstellen.
De elektronische overheidsalmanak omvat meer dan de bestaande Staatsalmanak. Uitgever Sdu en drie ministeries werken aan een pilotproject op Internet. De almanak zal een 'e-mailgids' voor de rijksoverheid bevatten en moet een krachtig ontsluitingsinstrument worden voor overheidsinformatie. Dit GVL is een schil rond bestaande departementale Internetsites, inclusief een 'on-line helpdesk'.
Steeds meer bestuursorganen zijn inkomsten gaan genereren door 'informatieproducten' te maken voor andere dan bestuurlijke doeleinden. Kohnstamm wil daaraan paal en perk stellen. Dit moet worden overgelaten aan het bedrijfsleven; dat voor de data dan wel meer dan de verstrekkingskosten moet fourneren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.