ICT-actieplan onderwijs naar Kamer

Het ICT-actieplan voor het onderwijs Investeren in Voorsprong is deze week naar de Tweede Kamer verzonden. Voor de uitvoering van het plan is een onafhankelijk procesmanagement 'ICT in het onderwijs' verantwoordelijk.

Dit management heeft een makelaarsfunctie en stimulerende rol. Centraal in het actieplan staan nascholing, hard- en softwarelevering en de beschikbaarheid van lokale netwerken en een landelijk educatief breedbandig netwerk. Voor het plan dat loopt tot 2002 is voor 1997 en 1998 272 miljoen gulden beschikbaar. Gekozen is om te beginnen met voorhoede-scholen die een voorbeeldfunctie krijgen.
Scholen kunnen zich aanmelden tot 15 september om mee te doen aan de eerste stap van het implementatieplan. Daarbij zal de school moeten kunnen aantonen dat de computer breed wordt ingezet in het onderwijs. De voorhoede-scholen zullen zo snel mogelijk volledig worden toegerust met nieuwe hardware, digitale leermiddelen en netwerk-aansluitingen. Per jaar start een nieuwe tranche scholen, zodat in 2002 alle scholen voor primair- en voortgezet onderwijs aan de beurt zijn geweest. De minister wil vanaf 2002 het gebruik van ICT in het onderwijs formeel verankeren.
Gelet op de Europese regelgeving zullen Europese tenders worden uitgeschreven voor drie categorieën: de totstandkoming van een elektronische transportdienst voor een breedbandig nationaal Edunet; het aanleggen van interne netwerken binnen de scholen; aanschaf of lease van multimedia- en netwerkcomputers en servers. In verband met de continuïteit zal gekozen worden voor meerdere leveranciers. De onderwijsinspectie zal voor de monitoring van het project moeten zorgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.