Nieuwe opleiding docent informatica

Docenten die vanaf 1998 het nieuwe vak informatica in de bovenbouw van havo en vwo willen geven, moeten een scholingsprogramma afwerken van 1680 uur. Eén jaar voltijdse studie.

Een Commissie Docentenscholing Informatica (CDI), samengesteld uit vertegenwoordigers uit het hoger onderwijs, voortgezet onderwijs en bedrijfsleven (de Fenit) heeft dit aan minister Ritzen voorgesteld.
De docenten moeten na voltooiing van het scholingsprogramma het vakgebied informatica in de volle breedte, en met voldoende diepgang in een aantal deelgebieden, overzien en alle in het schoolvak te realiseren eindtermen op eerstegraads niveau beheersen. Het scholingsprogramma krijgt vorm in de componenten zelfstudie, fysieke deelname (aan groepswerk, spreekuur, excursies) en niet-fysieke communicatie (met studiebegeleider en andere cursisten via e-mail, groupware, telefoon en post). De opleiding zou zich tenminste moeten uitstrekken over twee jaar.
Het is de bedoeling dat de cursuskosten volledig voor rekening komen van het ministerie. De aanschafkosten van een volwaardige werkplekconfiguratie thuis en de exploitatiekosten zijn voor de school. De docent investeert zelf 280 uur in de scholing. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen verleent volgens de plannen faciliteiten voor de vervanging van de docent gedurende 700 uur. Het ministerie moet nog reageren op de voorstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.