Joint-venture Philips en Lucent

Philips start met het Amerikaanse Lucent Technologies een joint-venture op het gebied van (mobiele) telefoons. Philips, dat een belang van 60 procent in de nieuwe onderneming krijgt, zal al haar activiteiten op dit gebied in de nieuwe onderneming onderbrengen.

De joint-venture zal werk gaan bieden aan 12.500 mensen (waarvan 4000 Philips-medewerkers) bij een omzet van zo'n 5 miljard gulden. De overeenkomst moet voor 1 oktober zijn beslag vinden, waarna alle producten onder de merknaam Philips op de markt zullen worden gebracht.
Via Lucent krijgt Philips tevens toegang tot Bell Labs, het wereldberoemde research-centrum van het voormalige Bell Company, dat na de opsplitsing van AT&T aan Lucent werd toebedeeld. Lucent zal zich na het afstoten van de telefoonapparatuur voor de consumentenmarkt volledig gaan toeleggen op het ontwikkelen en op de markt brengen van grote telefooncentrales.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.