Finalisten Computable IT Award 1997

Tijdens de halve finale van de Computable IT Award 1997 heeft de jury de vijf projecten bekendgemaakt die doorgaan naar de finale.

Uitverkozen zijn: Rijkswaterstaat met het Automatisch Traject Controle Systeem, Instituut Collectie Nederland met Netwerk Collectie Nederland, Anwb met hetpublishing on demand-project Routewijzer, de makelaars vereniging NVM met Masterplan 2000 en de Kas-Associatie met Kas-Netbank. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op de finale van de Computable IT Award 1997 op 18 september. Voor dit tijd bezoeken juryleden de genomineerde bedrijven en beleggen zij eenhearing om de vijf projecten op kritische wijze door te lichten.
De Kas-Associatie heeft de Innovatieprijs gewonnen die hoort bij de Computable IT Award 1997. De jury kende de prijs toe, omdat het bedrijf een gedurfde bancaire-applicatie voor het Internet heeft gemaakt. Het project Kas-Netbank sluit het mainframe van de Kas-Associatie aan op het Internet. Particulieren kunnen hier rechtstreeks transacties op plegen. De verwachting is dat deze toepassing bij 5.000 gebruikers of meer winst oplevert. De ontwikkelaars zien hun project ook als een uitstekende manier om bij te blijven met de nieuwste Web-trends. Aanvankelijk was 300.000 gulden beschikbaar voor de bouw. Het ontwerpen van een goede gebruikersinterface vergde echter meer tijd, zodat het project uiteindelijk 500.000 gulden kostte.
Zie ook de specialeIT Award pagina. De Computable IT Award wordt georganiseerd door Computable en gesponsord door Sun Microsystems (hoofdsponsor), Progress Software en Cambridge Technology Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.