Tarieven-aanval Enertel en Telfort

Telfort en Enertel hebben hun komst op de vrije telecommarkt aangegrepen voor een aanval op de tarieven voor internationaal telefoonverkeer. De nieuwkomers op de Nederlandse markt claimen dat vanaf deze week besparingen tot 20 procent mogelijk zijn, ook voor particulieren en het midden- en kleinbedrijf.

Telfort realiseert de goedkopere internationale tarieven via de Atlascard, een telefoonkaart die op een groot aantal plaatsen in Nederland voor 25 gulden kan worden aangeschaft. Via een speciaal telefoonnummer komt dan de verbinding met een bestemming in het buitenland tot stand.
Enertel noemt zijn service 1600 Internationaal: in plaats van 00 draait men 1600. Abonnementskosten blijven achterwege. Er komen twee pakketten op de markt: een drie-landen pakket en een wereldpakket. Enertel en Telfort komen ook op de markt met (inter)nationale huurlijnen via hun glasvezelnetten. Bij Enertel kan bovendien iedere Internet-abonnee vanaf oktober tegen lokaal tarief via één landelijk nummer (beginnend met 88) inbellen bij de Internet-provider van zijn keuze. De maximaal bereikbare snelheid op het glasvezelnet is 64Kbps. Met Lokaal Centraal van Enertel hoeft een Internet-provider niet langer te zorgen voor 32 lokalepoints of presence om de abonnees tegen lokaal tarief te laten inbellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.