Werklozen surfen 'gratis' naar baan

Sociale diensten worden platgebeld door bijstandsgerechtigden die een gratis computer en Internet-abonnement willen. In eerste instantie kunnen 1500 langdurig werklozen in Rotterdam en Amsterdam gebruik maken van de faciliteiten.

De uitverkoren bijstandsgerechtigden betalen een bedrag van dertig gulden per maand. Als ze de computer gebruiken voor solliciteren en het volgen van cursussen, krijgen ze een bonus waardoor ze de PC voor niets hebben.
Het initiatief is afkomstig van Info'Products in Bodegraven. Volgens consultant A. Deeleman moet het mes aan twee kanten snijden. De werkloze doet ervaring op met de nieuwste informatie- en communicatietechnologie. Zo verbetert hij zijn positie op de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt de drempel om te solliciteren en cursussen te volgen verlaagd. Er werken vele partijen mee aan dit project. Zo leveren Tulip en Philips hardware, geeft Sociale Zaken subsidie en neemt Internet-provider World on Line 'vrijwel om niet' de hosting van de website (http://www.nedwerk.nl) voor zijn rekening. Op deze pagina worden cursussen en banen aangeboden. In september gaat het project in Rotterdam en Amsterdam van start. De bedoeling is dat daarna meer gemeentes zullen volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.