Monsterorder ABN Amro bij Oracle

ABN Amro heeft een monsterorder van een half miljard gulden geplaatst bij Oracle Nederland. Een van de grootste orders uit de IT-branche in de afgelopen tien jaar. Oracle wordt daarmee hoofdaannemer van het project Global Transaction Services-systeem (GTS).

Baan zou ook in de race zijn geweest voor deze order, maar vist achter het net. Oracle, leverancier van databases, applicaties en diensten gaat het internationale betalingsverkeer van de bank automatiseren, de kern van de bedrijfsvoering. Met het project, waarvan de omvang anderhalf maal de jaaromzet van Oracle Nederland bedraagt, zijn ongeveer duizend mensjaren gemoeid.
Hoewel de officiële woordvoerders van de betrokken partijen ontkennen dat er sprake is van een overeenkomst, bevestigen verschillende insiders dat dit wel degelijk het geval is. Een beleggingsanalist van de ABN Amro meldt dat Oracle reeds als deelnemer bij het vernieuwingsproject GTS betrokken is. Een in deze materie ingewijde consultant bevestigt dat Oracle de dominerende partij binnen het project wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.