Inburgeren gaat nu online

Informatie over de inburgering van personen die zich in Nederland vestigen, wordt sinds kort gebundeld en online aangeboden. Meer dan 20.000 mensen houden zich op lokaal niveau met 'nieuwkomers' bezig, zoals gemeenteambtenaren, onderwijskrachten en trajectbegeleiders.

Voor hen is op initiatief en met een startsubsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de Internetsite 'InburgerNet' opgezet. Het inburgeringsproces wordt geregeld in een wet, die het parlement later dit jaar behandelt.
De informatie voor Inburgernet moet van verschillende bronnen komen, waaronder de ministeries van Binnenlandse Zaken, VWS, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tot op heden werd die niet gebundeld. Inburgernet doet dat wel en laat er ook 'een veredelingsproces' op los. Het gaat om onderwerpen als maatschappelijke oriëntatie, Nederlands leren, verdere scholing en doorgeleiding naar de arbeidsmarkt, een en ander in de vorm van regelgeving, achtergronden, voorbeelden en tips, terwijl de site ook een vraag/antwoord-rubriek en een discussiemogelijkheid wil bieden. Inburgernet is bereikbaar via 'Gemnet' en ook rechtstreeks (http://www.inburgernet.nl).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.