BiZa sluit zich aan bij Edunet

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is aangehaakt bij een initiatief van het departement van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) om een landelijk elektronisch netwerk in te richten.

In het kader van het Nationaal Actieplan Elektronische Snelwegen zijn de ministeries van Biza en OCW met dat van Economische Zaken een Europese aanbesteding gestart, die nog voor eind dit jaar tot een toewijzing moet leiden. In een gezamenlijk persbericht spreken de ministeries van een 'breedbandig hogesnelheidsnetwerk waarop enkele tienduizenden scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en buurthuizen zullen worden aangesloten'.
De aanbesteding heeft betrekking op een datatransportdienst met een aantal toegevoegde diensten, waaronder elektronische post en discussiegroepen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is om twee redenen bij de aanbesteding betrokken. Enerzijds om uitvoering te geven aan het ON21-beleid, dat schaalvoordeel wil bereiken door gezamenlijke inkoop van generieke telematicadiensten, en anderzijds ten behoeve van het eigen project 'Communicatie Overheid-Burger', waarmee het ministerie gevolg wil geven aan de in juni door staatssecretaris Kohnstamm uitgebrachte nota 'Naar toegankelijkheid van overheidsinformatie'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.