Fenit werkt aan beroepsprofielen

Fenit, de Federatie Nederlandse IT-bedrijven, werkt aan een serie beroepsprofielen voor starters. De branchevereniging wil de matige aansluiting met het onderwijs verbeteren en het imago van het beroep opkrikken.

Ook probeert Fenit zo meer duidelijkheid te verschaffen over wat de branche verwacht van beginnende automatiseerders. Op het onderwijsaanbod bestaat veel kritiek. Alleen al het hbo kent dertig informatica-opleidingen die het allemaal weer net even anders doen. Er is sprake van 'wildgroei', vinden sommigen.
Fenit wil met de beroepsprofielen ook iets doen aan het techneuten-imago van de informaticus. Het aantal studenten informatica aan hogescholen en universiteiten neemt mondjesmaat toe, terwijl de vraag naar afgestudeerden gigantisch is. Deze maand rondt de commissie haar onderzoek af. Begin september worden de startersprofielen wereldkundig gemaakt. Fenit denkt aan een stuk of vier beroepsprofielen, waaronder die voor systeemontwikkelaar, softwarebouwer en bedrijfsinformaticus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.