Microsoft leidt 2250 specialisten op

Microsoft Benelux is een grootscheepse operatie gestart om het aantal specialisten in zijn producten op te krikken. In juli 1998 moeten er 2250 'certified professionals' meer zijn dan nu.

Door de toegenomen vraag naar software kampt het bedrijf met een schrijnend gebrek aan goed opgeleide mensen. Het softwarebedrijf wil de nieuwe product-specialisten (zogenoemdecertified professionals) rekruteren uit drie verschillende groepen. Ten eerste worden 750 medewerkers gezocht in de kaartenbakken van de arbeidsbureaus. Daarnaast bestaat behoefte aan 500 extra product-specialisten bij dealers ensolution providers. Tenslotte wil de softwareleverancier 1000 medewerkers van grote partners (zoals CMG, Origin en Cap Volmac) tot certified professional omscholen.
In tegenstelling tot wat eerdere berichten suggereerden, ondermeer inde Volkskrant, is het dus niet zo dat Microsoft honderden banen creëert. Het gaat deels om bestaande werknemers, deels om (vaak kansrijke) schoolverlaters en slechts voor een deel om werklozen. Er is bovendien geen enkele garantie op werk. De bedoeling is dat een groot deel van de product-specialists uiteindelijk doorgroeit naar de 'zwaardere' functie vancertified systems engineer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.