IT-manager wil betere planning

Een doeltreffend rampenplan, meer aandacht voor personeelsbeleid en een betere strategische planning. Dat zijn de belangrijkste wensen van IT-managers in België en Nederland.

Dit blijkt uit een peiling onder lezers van het informatica-tijdschrift Informatie. Het onderzoekje is bedacht en uitgevoerd door professor Wim van Grembergen, werkzaam aan de Universiteit Antwerpen. De Belgische hoogleraar wilde tegenwicht bieden aan de volgens hem erg hoogdravende studies die aan IT worden gewijd. Daarin komen vooral thema's met een hoog 'hype-karakter', zoalsbusiness process redesign, aan bod. Van Grembergen wilde wel eens weten wat de dagelijks problemen zijn waar IT-managers mee worstelen.
Op het lijstje aandachtsgebieden van IT-managers blijken opvallend veel 'zachte' thema's te staan, die te maken hebben met planning en beheer van de IT-afdeling in de totale organisatie. Dit is, zo stelt Van Grembergen in een interview metDe Financieel-Economische Tijd, een teken dat België en Nederland tot de hoog ontwikkelde landen behoren op gebied van IT. In landen waar IT nog in de kinderschoenen staat, slurpen vooral zaken als de verbetering van computernetwerken of de toepassing van telecommunicatie veel aandacht van de manager op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.